Tekirdağ’da Dünya Tütünsüz Günü etkinliği düzenlendi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TEKİRDAĞ’da Sağlık Müdürlüğü’nün Dünya Tütünsüz Günü’nde düzenlediği etkinlikte, yere atılan sigara izmaritleri toplandı.İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, “Suyumuzu, havamızı, toprağımızı kendimiz zehirliyoruz. Bütün bunları da içtiğimiz her yere atarak bu zararı kat ve kat arttırıyoruz. Bunlara artık bir dur demeliyiz” dedi.

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü, 31 Mayıs Dünya Tütünsüzlük Günü’nde Süleymanpaşa ilçesindeki AVM’de stant kurarak farkındalık etkinliği düzenledi. İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, Halk Sağlığı Başkanı Hacı Bayram Zengin, Yeşilay Tekirdağ Şubesi Başkanı Zafer Soykırlı’nın da katıldığı etkinlikte, sigaranın sağlığa ve çevreye verdiği zararlar anlatılıp, polikliniklere başvurup sigarayı bırakan vatandaşlara sertifika verildi.

‘HER YIL 8 MİLYON İNSAN ÖLÜYOR’

İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, etkinlikte, tütün ve tütün ürünlerinin geleceğe, gezegene, ne kadar büyük zararlar vererek ölümcül bir zarar verdiğini anlatmak olduğunu söyledi. Kalkan, “Dünyada 1 milyar 300 milyon civarında tütün ve tütün ürünleri kullanımı gerçekleşmekte. Her yılda 8 milyondan fazla insan bu sebeple hayatını kaybetmekte. Ülkemizde de 100 binden fazla insan, tütün ve tütün ürünleri kullanımından maruziyet sonrası kalınan hastalıklar sebebiyle hayatını kaybetmekte. Düşünün Süleymanpaşa ilçemiz 200 bin küsur nüfusa sahip ve iki yılda bir Süleymanpaşa’yı kaybediyor ülkemiz. Bu oranda ciddi bir zarar söz konusu. Hem çevremize hem insanımıza, doğaya verdiği zararlar anlatılmakla bitmeyen bir hadiseyle karşı karşıyayız. Kovid sebebiyle 3 yıla yaklaşık bir sürede dünyamızda, Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre 6.6 milyon insan hayatını kaybetti. Ama sigaradan her yıl, 8 milyon insan hayatını kaybetmekte” dedi.

‘HER YIL 65 BİN PASİF İÇİCİ ÇOCUK ÖLÜYOR’

10 yılı aşkın bir süredir sigara kullanıcısı Murat Özdemir, “Günden bir paketin üzerinde bir tüketimim vardı, bu süre zarfında bazı sağlık sebepleri baş göstermeye başladı. Özellikle nefes konusunda zorluklar yaşıyordum, bunun üzerine polikliniğe müracaat ettim. Bu ilaç desteğinden faydalandım. Bu destekle beraber tahminlerimden daha çok faydası oldu. Sigarayı bıraktım, 3 ayı geçti, içmiyorum ve nefes alma konusunda bayağı bir rahatladım. Kendimi daha iyi hissediyorum. Kullanan tüm arkadaşlara da polikliniklere müracaat etmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

İZMARİT TOPLADILAR

Etkinliğe katılanlar, farkındalık yaratmak için AVM önünde yere atılan sigara izmaritlerini topladı.İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, “‘Bu gördüğünüz izmaritler selüloz, asetat içeriyor ve doğada 5-10 yıl içerisindeki plastik aparatlar bozulmadan kalıyor. Suyumuzu, havamızı, toprağımızı kendimiz zehirliyoruz. Bütün bunları da içtiğimiz her yere atarak bu zararı kat ve kat arttırıyoruz. Bunlara artık bir dur demeliyiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tekirdağ’da Dünya Tütünsüz Günü etkinliği düzenlendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haberler - İl ve İlçelerden Güncel Yerel Haberler -Son Dakika Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin